PONTLISTÁK

Ebben a menüben találod a közeli és távolabbi környezetedben lévő országokat különböző listákba szedve, de megnézheted a TOP-os országokat és a birodalmakat is.

Pontlisták

A pontlistában láthatod a környező országokat. Alapból - magaddal együtt - 60-at, de minél nagyobb számot adsz meg a % mezőben, annál több, távolabbi országot is fogsz látni. A listában látható az egyes országok helyezése, neve, sorszáma, hírneve és a pontszáma. A veled egy szigeten lévő országokat egy kis kék térkapu jelöli a nevétől jobbra. Ha az országra hat a Sárkányköd varázslat, akkor a neve mellett egy kék [SK] felirat olvasható. Amennyiben az adott országról áll rendelkezésedre kristálygömb, akkor ezt a neve előtt egy kék buborékban egy "i" betű jelöli, melyre ha rákattintasz, rögtön előhozza a róla készült gömböt (gömböket), függetlenül attól, hogy te, vagy valamelyik szövetségesed készítette-e őket.

Pontszámítás: bővebben a Pontszám menüben.

A pontlistában azok az országok, amik a támadási zónádon belül helyezkednek el , sárga háttérrel látszanak. Ezen kívül (szürke háttér) nem lehet eredményesen támadni. A szövetségeseidnek zöld hátterük van, azoknak, akikkel hadüzenetet cseréltél, piros, akikkel békeszerződést kötöttél, kék . A szerződésekről bővebben a Békeszerződések, hadüzenetek c. rész alatt olvashatsz.

A "Státusz" oszlopban a következők jelenhetnek meg:

  • Szabi: az ország szabadságon van
  • VED: az ország védelem alatt áll (48 óráig az ország alapításakor, 48 óráig korváltások után vagy 72 körig SK-ból kijövetelkor)
  • TILT: az ország ki van tiltva (bővebben a Játékmenet, fontos szabályok! címszó alatt)

Az "Akció" oszlopban direkt akciókat kezdeményezhetsz egy ország ellen; a megfelelő ikonra kattintva (H-háború, M-mágia, A-alvilág) az adott menüdbe kerülsz, ahol a célpont mezőbe már be van írva az ország sorszáma. A borítékra kattintva pedig levelet írhatsz neki.

Végül a pontlista utolsó oszlopában a többi ország becsült távolságát láthatod. Ez azonban csak közelítő érték, mivel nem veszi figyelembe a szigetek közötti távolságokat, az alancsonyabb korosok körmaluszát és a célpont valódi pontszámát sem, csak amit a pontlista tartalmaz. Továbbá az összes egységed bevetésével számol (azok átlagsebességével) nem csak azokkal, amik a támadásban valóban részt fognak venni. (így előfordulhat vegyes sereg esetén, hogy a pontlista ugyan 2 körre mutatja, mégis 1 körre lesz neked, ha a seregedből csak a leggyorsabbakat indítod el felé)

A valódi távolság megállapításáról a Távolság számítása + sereg sebessége menüben olvashatsz bővebben.

A pontlistát lehetőséged van különféle szempontok szerint szűrve lekérni.

A pontszám szerinti listák hasonlóak az összesített pontlistához, csak választhatsz, hogy a veled egy szigeten lévő vagy/és a veled azonos korszakú, vagy az összes ország látszódjon-e. Ha az "Összesített" tartományra kattintasz, az ugyanaz lesz, mint a pontlista.

A hírnév szerinti sorrend kicsit más - azoknál a listáknál a pontszámoknak nincs jelentősége, így olyan országokkal is találkozhatsz ott, amik tőled esetleg elérhetetlen távolságra vannak. A hírnevetek viszont közel van egymáshoz.

TOP 50 listák

Ezek a listák kategóriánként az első 50 helyezettet mutatják. Előfordulhat, hogy találsz itt olyan országokat is, amiket a pontlistákban nem látsz, ennek az az oka, hogy a tartósan szabadságon lévő országok onnan egy idő után eltűnnek.

Birodalmak

Itt találod a birodalmak felsorolását pontszám és hírnév szerint egyaránt. Van róluk TOP 50 lista is. Egy birodalom pontszámát és hírnevét a tagok pontszámának illetve hírnevének az összege adja. Hogy hányan vannak az adott birodalomban, a létszám oszlopban megtalálod.

Ország keresése

Végül itt egyenként is rá tudsz keresni országokra sorszámuk vagy nevük alapján. Ha nem tudod pontosan a nevüket, akkor sincs semmi gond, mert három beírt karakterrel már el lehet indítani a keresést, és a gép kidobja az összes találatot. Utána legfeljebb majd válogatsz. Ha megvan, akit kerestél, megnézheted a pontszámát és hírnevét - a "Státusz" oszlop pedig ugyanazokat mutatja, mint a pontlistáknál.

Oldal tetejére