JÁTÉKMENET, FONTOS SZABÁLYOK
Birodalom, birodalmi tagság, birodalmon kivüli vagy birodalmak közötti együttműködés

Ebben a játékban kétféle módon lehet játszani: birodalomban, és birodalmon kívül.
A birodalom előnyei többek között: információ-megosztás (gömbök, kit hogyan lehet támadni stb.), egymás segítése (nyersanyagok, fegyverek birodalmi raktáron keresztül), tevőleges és diplomáciai segítség (pl. a birodalomhoz tartozó országot, ha megtámadják, a birodalom másik országa áll, állhat bosszút, védőseregeket küldhet). Az országodról, az azzal történő eseményekről információt megosztani kizárólag a birodalomban, a birodalom tagjaival lehet! Két vagy több ország együttműködése kizárólag birodalomban lehetséges!

Birodalmon kívül, vagy más-más birodalomban lévő országok békeszerződést köthetnek, ami annyit jelent, hogy nem támadhatják egymást. Információkat ekkor sem oszthatnak meg egymással, és más módon sem segíthetik egymást! A békeszerződés nem egymás segítésére van, hanem kizárólag arra, hogy biztos lehess benne, hogy az az ország nem csak nem akar, de nem is tud megtámadni!

Veled nem egy birodalomban lévő országnak információt átadni, elfogadni, vagy a másik ország segítségét kérni, azt igénybe venni, vagy akár kérés nélkül is elfogadni játékon kívüli szövetségnek minősül, ami a játékban TILOS! Röviden fogalmazva mindenfajta együttműködés TILOS ahol a két fél között kommunikáció útján bármiféle megállapodás születik.

Különösen a mezőnynek olyan részein ahol kevés birodalom van egymás közelében az alábbiakra is érdemes odafigyelni:

Nem megengedett együttműködésnek számít az összes olyan eset is amikor két ország (vagy birodalom) között állandó passzivitás van, míg mások felé aktívan viselkednek. (A tartós passzivitás ugyanis csak összebeszélés következménye lehet, normális esetben egy idő után minden rendes patthelyzetnek borulnia kell.) Az összes ilyen esetben kérdés nélkül mi fogjuk eldönteni, hogy az érintett felek összejátszottak vagy sem, látható e bármi nyoma, hogy akarják egymást is támadni vagy sem. Az utóbbi eset kitiltást von maga után.

Aki a fentieket nem veszi figyelembe, hanem csak elméleteket gyárt rá, hogy miért is nem képes soha ezt vagy azt megtámadni, miért nem vesz észre soha kínálkozó lehetőségeket (bizonyos országok vonatkozásában), az számíthat rá hogy ki lesz tiltva a játékból.

Minden olyan esetről, ahol valaki ellen összejátszanak, több magányos, vagy több birodalom fog össze egy ország/birodalom ellen, vagy ahol tartós és érthetetlen passzivitást tapasztal valaki országok között a support@lemuria.hu címre lehet (és kérjük is) levelet írni.

Belépés az országokba

A játékban mindenki egyetlen országot irányíthat. Tehát nem regisztrálhat sem több országot, sem más országába nem léphet be. Birodalmak esetén sem megengedett az egymás országaiba való belépés. Aki ezeket a szabályokat megszegi, bármikor kitiltásra illetve törlésre kerülhet. Ezért az ország belepési adatait másnak megadni nagy felelőtlenség. Naponta érkezik olyan levél ahol valaki panaszolja, hogy a barátja/ismerőse/szövetségese az országát felhasználta, abba belépett és ezért kapott büntetést, de ilyen esetben nem tudunk segíteni.

Nem megengedett az sem, hogy egy országnak több tulajdonosa legyen, és azt felváltva irányítsák.

Országot más játékosnak átadni, eladni, kölcsönadni, stb. szintén tilos. Ha ilyenről tudomást szerzünk, az országot azonnal töröljük.

Az országok kitiltásának okát nem fogjuk újra és újra magyarázgatni. Ha valaki megadja másnak a belépési kódját, akkor ne csodálkozzon, ha büntetve lesz, és ne kérdezze meg, hogy mit is csinált. Inkább beszélgessen el azokkal, akiknek megadta a belépési kódokat.

Ha többen játszanak egy közös gépről, az önmagában nem okoz problémát! Ha valaki büntetést kap, NEM EZÉRT kapja. Tehát ettől nem kell senkinek tartania és erre hivatkozni sem érdemes. (IP címeket sem naplóz a játék, így ezeket vizsgálni sem tudjuk és nem is akarjuk)

Az országok eseményeit, viselkedését hónapokra visszamenőleg ellenőrizzük, tehát azon se lepődjön meg senki, ha sokkal később kap valamiért büntetést. Ez szándékosan van így, hogy akik meg akarják szegni a szabályokat ne érezhessék magukat biztonságban.

Scriptek

A játékban tilos scriptek használata.

Script: Olyan program, ami helyetted végzi el a feladatot. A te gépeden fut, és egérkattintásokat imitál a játék számára, te pedig alszol, szomszédolsz, stb. közben nyugodtan.
Bugok kihasználása

A játék hibáinak kihasználásával másokkal szemben előnybe kerülni nem etikus, és éppen ezért tilos is! A játékban található furcsaságokat, vélt hibákat a bug@lemuria.hu címre kérjük bejelenteni.

Büntetések

A szabályokat megszegő országok büntetésben részesülnek. A büntetés mértéke változó, attól függően, hogy az illető milyen súlyú vétséget követett el. Ez lehet simán TILTás (az országba belépéstől való eltiltás, mely idő alatt az ország játékban van, mások tudják támadni), de kaphat ezen túl még dekadenciát és tudománypont megvonást is. (pl. 30% dekadencia hozzáadása és 20% tudománypont megvonás, mely az összes tudománya 20%-ának elvesztésével jár!)

Oldal tetejére