Fórumok és etikett

A Lemuria világában 5 különböző fórumot találhatsz, ebből négyre írhatnak is a játékosok, az ötödiket csak olvashatják. A fórumok moderáltak, az ott elkövetett dolgokért a beírók felelnek!

Fórumok rövid ismertetése:

  • Általános: Ha a menüből a 'fórumok' gombot választod, ide kerülsz. Itt beszélgetnek a játékosok általános dolgokról.
  • Diplomácia: Itt adhatsz fel diplomáciai hirdetést, kereshetsz szövetségest.
  • Segítség/Kezdő: Az egyik legjobb hely a segítségre. Itt kérdezhetsz a játékkal kapcsolatban olyan dolgokat, amik a súgóból esetleg nem derülnek ki számodra, illetve segíthetsz azoknak, akiknek a kérdésére választ tudsz adni.
  • Stratégia: Itt szokták a játékosok a stratégiai, taktikai variációkat megbeszélni. Ez jó hely arra is, hogy ha valami átgondolt ötleted van, megszondáztasd kicsit a többi játékost róla, mielőtt beküldöd a support@lemuria.hu címre. Ezt a fórumot csak azok a játékosok használhatják, akik már legalább a 3. korszakban vannak (ennek egyszerű az oka: a 3. korszaktól jön be a játékba például a hajózás, elit egységek, stb ... aki ide feljut, már rendelkezik annyi játéktapasztalattal, hogy hatékonyan tudja segíteni a stratégiai eszmecserét).
  • Hírek: A játék készítői itt teszik közzé a változásokat először. A játékhoz kapcsolódó hírekről is itt szerezhetsz tudomást.


A fórumozás szabályai:

1) A fórumok tagozódását tartsd be! Köszöngetés, általános csevegés az általános fórumra való. Senki nem sértődik meg, ha esetleg a kezdőn kapott segítséget nem köszönöd meg ugyanott, hanem csak magánban, vagy úgy sem. A játékkal kapcsolatos kérdéseket ne az általános fórumon tedd fel, hanem a Kezdő/Segítség fórumon!

2) A fórumokon a magyar nyelvet használd! A más nyelven írt hozzászólások törlésre kerülnek. A játékban mindenkinek be kell tartani a közélet és az internet etikettjét! Legyél tekintettel az általános viselkedési normákra! Ezt a játékot sokan játsszák, kis- és gyerekkorúak is. A 18 éven felüli szövegek törölve lesznek! A "***"-os trágárságot is kerüld!

3) A fórumozás nem egyenlő a 'cseteléssel' ! Ha beírsz egy kérdést valahova, légy türelmes. Amint jön valaki, aki akar és tud válaszolni, meg fogja tenni. Ne írd be ugyanazt az összes fórumra, és ne írj felszólításokat sem (pl. "gyertek má' a kezdőre segíteni!" vagy "olvassa már el valaki, amit írtam a stratégiára" vagy "moderátort az általánosra!"), mert bármennyire is indokoltnak érzed, ennek itt nincs helye!

4) Tartsd tiszteletben mások vallási, faji, politikai stb.. nézeteit! Ezekről beszélgetni, vitatkozni számtalan helyen lehet az Interneten, mi itt meg szeretnénk maradni a játéknak. A személyeskedés, sértegetés, egymás közötti problémák megbeszélése szintén nem a fórumokra való, intézd el üzenetekben!

5) Ne a formával, hanem a tartalommal hívd fel magadra a figyelmet. A sormintázás, ASCII grafikákkal elkövetett fórumrongálás, a flood ( sok rövid -általában céltalan- beírás ) tilos, törlésre kerülnek. Mindenki szeret vidám lenni, de ne ess túlzásba a viccek bemásolásával. Vannak külön erre szakosodott weboldalak. Tarts tehát mértéket, és gondolj arra, hogy "A vicc a társalgás csődje"!

6) Diplomáciai hirdetésed legyen egyedi, nem tisztességes játékos társad hirdetését (egy-két szó megváltoztatásával) másolni. Hirdetésedben ne használj sormintát és ne legyen az egész hosszabb 25 sornál! A diplomácia fórumon ne adj fel addig új hirdetést amíg az előző látszik, ha módosítani vagy töröltetni akarod fordulj egy moderátorhoz privát üzenetben!

7) Természetesen, ami a játékban magában tilos, az a fórumokon is. Ugyanígy az erre való felhívás is. Tehát ne adj ki információt se magadról, se másról, se pl. a piacról! Privát üzenetet a fórumra kimásolni még az üzenet írójának engedélyével is tilos, minden esetben írásjogmegvonást eredményez. A TILT-tal büntetett országok reklamációjának helye a support@lemuria.hu, vagy az Adminok. A fórumokon ez ügyben senki nem tud segíteni, kerüljétek az ilyen beírásokat.

8) A játék vélt vagy valós hibáit a megadott e-mail címen (support@lemuria.hu) kell jelenteni. A fórumok nem erre valóak. Kezdő játékosoknak javasolt a "Segítség/Kezdő" fórum használata, mert elsőre bugosnak tűnő eseményekre is lehet egyszerű magyarázat. Természetesen a segitseg@lemuria.hu címet is lehet használni de az lassabb megoldás.

9) Ha egy moderátor kér, felszólít valamire, vedd komolyan! Pl., ha azt írja, egy téma lezárva, akkor azt ne feszegesd tovább! A moderátorok viselt dolgai nem fórumtéma, a döntéseiket véleményezni, kritizálni, megbeszélni a fórumokon tilos! Ha valamelyikükkel problémád, közlendőd van, akkor intézd el vele privát üzenetekben. A fórumon NE, mert ez esetben kötelessége törölni a hozzászólást és megvonni az írásjogodat. Ha privát üzenetekben beszéltél vele, és úgy érzed, hogy továbbra sincs igaza, akkor írhatsz a support@lemuria.hu címre és panaszt tehetsz a moderátor ellen. A moderátorok nem tudnak az országodba belépni vagy benézni, a fórumok rendben tartásán kívül semmilyen extra lehetőségük nincs.

A fenti szabályok megsértése esetén a moderátorok a hozzászólásokat törölni fogják. Láthatóan szándékos szabálysértések esetén (minősíthetetlen stílusban való írás előre megfontolt szándékkal, szándékos fórumrombolás, stb), vagy ismétlődő szabálysértések esetén az írásjogot további figyelmeztetés nélkül el fogják venni. A moderátorok által kiosztott büntetés súlyossága függ a megbüntetettek "előéletétől" is. Előfordulhat az is, hogy két fórumozó ugyanazért a vétségért eltérő büntetést kap, ennek általában a "visszaesés" az oka.