Infótároló

Csak előfizetés esetén használható szolgáltatás. Az előfizetésről a kreditrendszer pont alatt olvashatsz.

Általános leírás
A játékosok a játékban felkutatott adathalmazukat több formában rögzítik/rögzítették eddig: teszik ezt kőbe vésve, papírra írva, jegyzettömbbe, excel táblába foglalva. Mi gondoltunk egy nagyot és néhány elvetemült programozóval elkészíttettünk egy teljes rendszert.  
Lásd a száraz tényeket és a működését:

  • A különböző országokról készült gömbök, felmérések tárolására egy teljes tároló rendszert építettünk be a Lemuriába.
  • Az infótárolóba, adatokat bevinni, a gömbök, felmérések  alatti  "Ment" gombbal tudsz. Ilyenkor kapsz egy üzenetet is arról, hogy sikeres volt-e a mentés, és hogy hány információnak van még hely a tárolódban. Minden adatmentés 1 tételnek számít! Természetesen nem csak a saját gömbjeidet és felméréseidet tudod elmenteni, hanem azokat is, amelyeket a szövetségeseid gyűjtöttek (a Birodalom oldalról), azonban az elmentett adatokat azután csak Te látod. Tehát nincs közös, birodalmi infótároló! Hogy van-e mentett adatod egy országról, vagy sem, a pontlistában is látszik - ha van - az ország neve mellett egy kék I betűt találsz. Erre kattintva egyenesen az infótároló megfelelő oldalára jutsz. A bevitt adatok a tárolón belül a "Töröl" gombok segítségével bármikor törölhetők.
  • Az adatok több szempont alapján csoportosítottak és szűrők segítségével keresgélhetsz közöttük. Két fő-kategória: az országok és a birodalmak. Az országok között kereshetsz ABC, sorszám, névtöredék szerint, de használhatsz összetett keresést is, nép, sziget, korszak és pontszám alapján.  
    Tehát ha valakit meg szeretnél találni a tárolódban, sok lehetőség közül választhatsz. pl. pontlistában az I betűre kattintva, az adattárolón keresztül, nevét vagy sorszámát beírva, stb..
  • Alapesetben a kereső alatt mindíg a legutolsó 10 ország látható, amelyről mentettél valamit. Keresés/szűrés után természetesen a keresési feltételeknek megfelelők kerülnek oda. Az országok neve melletti oszlopok a különböző típusú felméréseket mutatják (kristálygömb, védőseregek felderítése, seregfelmérés, alvilágfelmérés, mágiafelmérés, szövetségesek felmérése, tudományfelmérés, épületfelmérés, piacfelmérés, krónika, birodalmi krónika), az országok sorában pedig egy szám jelzi, hogy van-e adott típusú felmérésed az országról, és ha igen, hány. Ha nincs, akkor a cellába 0 kerül. Ha van, akkor a számra kattintva előugranak a tárolt adatok.
  • A birodalmak között is kereshetsz ABC, sorszám és névtöredék szerint, a kereső alatt pedig azoknak a birodalmaknak a listáját találod, amelyekről már van mentett adatod. Nevük mellett van a felmérés és a gömbök oszlop. A birodalom nélküli országok gömbjei a lista legelejére kerülnek: a (#0) "birodalomba".
  • Az tárolóba 500 adat fér. Ennek ára 15 kredit/hó.
  • Az adattároló adatai addig maradnak meg, míg azokat te ki nem törlöd, míg előfizetésed van a szolgáltatásra, illetve ezt követően még 3 hónapig tároljuk ingyen ezeket, ha pl. baleset érne, és nem tudsz játszani, vagy hosszabb szabadságra mennél.